Torsdag idag va.. ?

Hej allihop. :) Tiden bara flyger ivag, sa sorry for den daliga uppdateringen. Sitter inte vid min dator just nu sa jag kan tyvarr inte lagga upp na bilder. Snart, lovar! :)
Idag var jag ledig, vi har varit i Alexandria, Egypten 2 dagar nu. Manga av gasterna har varit pa en tour a spenderat natten i Kairo. Tyvar jobbade jag igar  sa jag fick inte en mojlighet att se pyramiderna.. d var synd. Idag var jag a Lacey inne i Alexandria, HEMSK stad! Ak aldrig dit! Skitigt, mkt trafik, otrevliga a jobbiga manniskor a bara hemskt! Vi la oss pa dack a solade resten av dagen, sen satt vi langst fram pa "crewdeck" a tittade pa "sailway", alltsa nar vi lamnar hamnen. Bade gaster a crew gar ofta ut for att titta pa detta. Kaptenen(norsk btw) borjar med att tuta a sen satts det pa musik som hors over hela baten och ute pa dack med. Det ar alltid "what a wonderful world" som spelas. Idag var det precis solnedgang sa det var valdigt romantiskt.
For att forklara vad crewdeck ar, sa ar det det stallet dar vi "arbetare" far vara a inte gaster. Detta ar allra langst fram i foren, finns aven en LITEN pool dar for oss. Mycket trevligt stalle! :)
Nu har vi borjat segla till Grekland igen, Vi fick en note fran kaptenen dar det stod att vi kommer antagligen kommai daligt vader, sa vi skulle sakra alla losa ting sasom porslin a pianos.. hehe. Har redan borjat gunga en del, men jag mar an sa lange bra. Far se hur det gar imorgon nar man ar instangd i ett litet rum pa 13e vaningen.. Vi bor pa 4e..
Ska forsoka lagga upp bilder senare ikvall.

Tack for alla kommentarer, blir sa glad!!


Nu är det visst helg.

Det hade jag ingen aning om. Lördag idag, eller är det bara fredag? Jag kommer aldrig ha koll på dagar märker jag.
Idag var jag uppe kl8, jag å Kate gick av båten och gick en morgonpromenad på Rhodos. Mycket fint och VARMT! Tyvärr tog jag inga foton.. 
Det är så kul att nästan varje dag man vaknar är man på ett nytt ställe, ett nytt land, å inte har man behövt ta sig någonstans, man bara är, på båten. :) 
Imorgon är det seaday igen, hoppas vattnet är lugnt! För jag är FULLbokad. Börjar halv 8 med ett möte, slutar 8 på kvällen sen. Yey!
Ska försöka ta lite bilder snart så ni får se mer av båten.
PUSS

Äntligen internet!t

Tredje dagen på båten nu, tror jag. Man blir alldeles dagvild här å har ingen aning om vad det är för dag! Första dagen kom jag vid 9 tiden, gick bra att åka från Izmir till Kusadasi där båten låg å väntade. Tog ungefär en timme.

Detta är baken av båten, den är inte så jättestor som ni ser, men tillräckligt stor för mig att tappa bort mig hela tiden! Jag vet aldrig om jag är fram eller bak i båten, speciellt inte på crewdeck, där det knappt finns nå fönster.
Som det ser ut nu kommer jag bara göra ansiktsbehandlingar LaTherapy, men det kan ändras. Jag bor med en jättegullig tjej från Kroatien som jobbar i en Giftshop. Rummen är VÄLDIGT små, ingen lyx här inte!!
Jag fick börja jobba första dagen jag kom! Jag hade väldig tur att jag hade Lacey här från London, hon har tagit hand om mig väldigt mycket å visat mig det mesta. Ikväll ska jag dock gå runt å titta hur det ser ut i själva båten, där gästerna är. Det har jag inte sett så mycket av.
Andra dagen var en "seaday", vilket betyder att vi är ute på havet hela dagen. Vi åkte från Turkiet till Grekland, Athen. Den dagen blåste det en del, å jag blev självklart SJÖSJUK!! Det har jag aldrig blivit förut.. haha. Jag var tvungen att låta en kollega ta över min första behandling mitt i behandlingen! Å när jag hade min nästa gäst var jag tvungen att springa på toaletten när hon låg i mask!! Inte så proffsigt kanske.. men vad ska man göra, hon märkte ju inte att jag mådde dåligt. :) 
Får se hur det går på söndag då vi även är ute till havs hela dagen.

Idag har jag varit ledig hela dagen. Vi var i Santorini, hade ingen ork att gå av utan låg å pluggade lite på däck istället. Strålande sol å väldigt varmt!!
View från båten

Båten i mitten är den båt jag är på. Ser ganska stor ut på denna bild! :) Fotot är taget av Lacey idag som gick iland på Santorini.


Något som ni undrar över? Ska försöka ta lite bilder inifrån båten idag!
Ikväll kl.22 är har fitnesskillarna ett pass för oss crew. Det ska jag iaf gå på. Nu ska jag gå ut på däck å titta när båten lämnar denna vackra ö, sen blir det middag.

I Turkiet nu.

Landade för ett par timmar sen, resan gick bra. Var redan kväller när jag kom fram eftersom jag åkte 2 timmar framåt i tiden (tror jag iaf). Var inte mycket öppet på flygplatsen att fråga om vägen till hotellet, det enda som fanns var massa gula taxibilar å gubbar utanför dom. Så det blev en taxi till hotellet. Blev skräckslagen ett par gånger där i taxin när jag inte såg nån taxameter eller taxi-id på chauffören, tyckte även att dörrarna såg ut att ha onormalt stora lås å rutorna var tonade.. fantasin skenade iväg med andra ord. MEN det gick bra å jag kom fram! :) Nu måste jag bara bestämma mig hur jag ska ta mig till båten 80km härifrån!! Varför sätta mig på ett hotell i en annan stad??
Måste vara på båten redan vid 9. Börjar antagligen jobba på en gång. Får se när jag får tillfälle att skriva nästa gång. Å var jag är då... :) Det återstår att se!! 


TACK mamma o pappa för all hjälp!! Love you! ♥

Godnatt.

Nu har jag nyss kommit hem från en liten tur på dansgolvet, jag blir lika förvånad varje gång jag är ute här, så här bra nattliv har vi inte ens hemma i Västerås, SVERIGES 7E STÖRSTA STAD. Å detta är en liten förort till London. Helllooo!!??
Igår fick jag äntligen mitt hår klippt, av en frisör på skolan. Var bara att komma in kl 8 innan vi började lektionen halv 10. Så smidigt! 
Idag fick jag reda på att på båten som jag ska till finns en massagterapeut som började samtidigt som mig här på Steiner. Hon åkte redan efter 2 veckor. Så roligt att jag känner någon där!!! :)
Nu blir det att sova, ska upp kl 8 imorgon å ta farväl av några tjejer. 
NATTI!!♥

ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!

På måndag drar jag härifrån!!! JIPPIIEEE! Å tror ni inte att tanterna som tog blodprov på mig första dagen hade rätt??? Jag hamnade på en "CRYSTAL" båt. :D  (ifall ni kommer ihåg att jag skrev att dom sa att jag var "en crystalgirl" )
I informationen om min båt står det såhär:
GUESTPROFILE:" Experienced luxury cruisers with money to spend. They are often repeat cruisers on the same ship and they also stay for a few weeks at a time." Låter toppen! pengar gillar vi! hehe.
Finns oxå nåt som heter
"THE CRYSTAL VERBAL ETIQUETTE" 
•Hi hello = Goodmorning/Goodafternoon
•Ok sure. no problem = Certainly my pleasure, I would be happy to
•Can I help you? = How may I assist you?
•What? Say that again = I beg your pardon?
•Folks = Ladies & Gentlemen
mm. ganska roligt tycker jag. 
Det finns bara 2 CRYSTAL båtar, jag hamnade på den nyaste av de 2. "CRYSTAL Serenity". Den är från 2003, så den är ganska ny. :) Tar 1080 passagerare, 655 crew, norsk kapten, skandinaviska å japanska officerare. En ganska så liten båt alltså. 2 av mina klasskompisar hamnade på en som tog 4000 passagerare. Å snart kommer det ut en båt som tar 6000 passagerare!!

På måndag flyger jag till Kusadasi i Turkiet å sover en natt på hotell. På tisdagmorgon joinar jag båten!! Vi börjar med att åka till grekland sen vidare till Israel, Egypten, Italien. Sen i November åker vi från medelhavet ända till MIAMI! Därifrån runt i karibien, så på min 25årsdag å över jul kommer jag vara i KARIBIEN! Sen åker vi nedför sydamerika, Brasilien, Argentina å sen vidare till SYDAFRIKA( mitt no1 drömresemål!!) å sen till INDIEN. På vägen dit åker vi bland annat till Seychellerna å Maldiverna. (!!!!!!) sen ända till London å tillbaka till medelhavet precis till sommaren börjar. Så som det ser ut nu kommer jag börja och avsluta min resa i medelhavet!  EXCITED!!!
För er som vill kolla upp båten å alla resor man köpa, så är adressen; crystalcruises.com

RSS 2.0